over mij

Ik ben Laura Jager (psycholoog) en ik mediteer nu zo’n 10 jaar, waarvan de laatste 5 jaar een stuk intensiever.

De stilte helpt me om echt ruimte te maken voor wat er is, waardoor ik moeilijke dingen beter kan dragen en de rijkheid van het leven meer kan ervaren. Ik ga ongeveer twee keer per jaar op retraite in de boeddhistische traditie om mijn beoefening te verdiepen. Regelmatig volg ik workshops en cursussen en daarnaast lees ik graag. Belangrijke leraren en inspiratie-bronnen zijn voor mij: Tara Brach, Jan Geurtz, Joost van den Heuvel Rijnders en Eckhart Tolle. 

In 2014 ben ik begonnen met het begeleiden van meditaties in het kader van Stadsverlichting (stadsverlichting.nu) bij Puur Studio in Amsterdam Oost. Ik wilde graag de meditatie, die mij zoveel brengt, uitdragen aan anderen. Later heb ik meditaties begeleid bij Yogaschool Noord en op dit moment begeleid ik stadsverlichtingsmeditaties in de keizersgrachtkerk (elke eerste maandag van de maand https://www.facebook.com/stadsverlichtingkgk/). 

In 2017 startte ik met de opleiding voor mindfulness trainer bij het Centrum voor Mindfulness. Het vak blijkt me op het lijf geschreven en ik vind het fantastisch om de inzichten en oefeningen die voor mij zo waardevol zijn over te brengen op deelnemers. In 2019 begeleidde ik als co-trainer een acht-weekse mindfulnesstraining samen met Loes Glandorff. De training werd door de deelnemers gemiddeld met een 9 beoordeeld! 

Ik woon in Amsterdam Noord samen met mijn twee poezen. De gezelligheid van de stad is heerlijk maar ik vind ook graag mijn rust in de natuur. Naast lezen is ook schrijven een hobby van me, net als knutselen en op de Kalimba spelen. Ik wandel, fiets, doe aan yoga en zwem. 

Door een fietsongeluk in 2017 heb ik last van chronische klachten. Dit betekent dat er voldoende uitdagingen zijn om mindfulness mee te beoefenen. Andersom heeft de beoefening mij ontzettend geholpen om beter om te gaan met mijn situatie. 

 

In September 2019 schreef ik een stukje voor het Boedhistisch Dagblad over mijn ervaringen met meditatie en boeddhisme: https://boeddhistischdagblad.nl/auteurs/131977-boeddhistische-doeners-en-denkers-de-serie-14/

 

Contact:  

Laura Jager  |  JagerInzicht

jagerinzicht@gmail.com

​© 2019  JagerInzicht. Gemaakt met Wix.com