Ervaar je ervaring zonder weerstand

Zolang we geloven dat onze ervaring beter of anders zou moeten zijn dan die is, is er beknelling.Door te stoppen en te kijken gaan we eerst zien wat onze ervaring nu eigenlijk is. In plaats van ‘wat is het heet!’ gaan we voelen: mijn voeten zijn warm en ik voel de druk van mijn sokken en mijn gympen, vooral bij mijn voetzolen. Mijn rug is vochtig van het zweet en mijn nek is heel warm. Maar bij mijn bovenarm voel ik de lucht die zachtjes langs mijn huid beweegt. Mijn benen voelen eigenlijk best koel afgezien van het stukje achterkant van mijn linkerbeen en voorkant van mijn rechterbeen die elkaar rake. Echt goed kijken helpt ons al te zien dat niet alles mis is. Er is veel meer te ontdekken dan alleen maar dat het heet is.


“Ik trek dit niet” wordt “ik kan dit dragen”

Verder gaan we beter zien dat we veel van onze ervaringen prima kunnen dragen als we daarvoor openstaan. “Ik trek dit niet” wordt dan “ik kan dit dragen” wat een veel krachtigere houding is. Tenslotte zien we door goed te kijken wat we kunnen veranderen. Ik kan aan het weer niet zoveel doen maar ik kan mijn benen wel van elkaar halen zodat ze niet op elkaar plakken of mijn schoenen uitdoen. Een simpel voorbeeld maar dat is wel hoe mindfulness werkt. Je begint bij kleine dingen: beter kijken, je anders verhouden tot je ervaring. En zo leer je dat je dat stap voor stap bij steeds lastigere situaties ook kunt toepassen.
29 keer bekeken

Podcast audio

Luister binnenkort ook naar de podcasts van mijn blogs.

Coming soon

Contact:  

Laura Jager  |  JagerInzicht

jagerinzicht@gmail.com

​© 2019  JagerInzicht. Gemaakt met Wix.com